A IV. Esélykonferencia fókuszában a generációs sokszínűség a munkahelyen

A munkahelyi esélyegyenlőség, szervezeti sokszínűség 2 évente megrendezésre kerülő nagyszabású eseményére május 28-án kerül sor Budapesten. A konferencia keretében a nyilvánosság elé tárják az esélyegyenlőségi, sokszínűségi jó gyakorlatokat feltérképező IV. mtd Benchmark Kutatás tapasztalatait, továbbá a nézőpontok, tapasztalatok „ütköztetésével” segítik elő a társadalmi szemléletbeli változásokat.  Az egy napos rendezvény során innovatív előadások és interaktív, tapasztalatmegosztó kerekasztal beszélgetések, workshop-ok váltják egymást.

Amiről biztosan szó lesz:

  • Munkahelyi esélyegyenlőség - Vállalati felelősségvállalás / A generációk együttműködését elősegítő vállalati gyakorlatok a IV. mtd Benchmark kutatásának tükrében
  • Nemzetközi kitekintés – külföldi jó gyakorlatok
  • A generációs sajátosságok, avagy életkor-tudatos HR politika kialakítása
  • Felkészülés a fiatal generációk vonzására, munkahelyi integrálására
  • Generációk közötti együttműködés és tudásátadás menedzselése
  • Hogyan lehet kiküszöbölni az életkori diszkriminációt?
  • Kormenedzsment: idősebb munkavállalók hatékony foglalkoztatása
  • A többgenerációs munkaerő és az életkori sokszínűség üzleti előnyei
  •  

A szakmai konferenciát díjátadó gálával koronázzák, amelynek célja a szervezeti sokszínűség, és a multigenerációs vállalati intézkedések terén kimagasló eredményeket elért vállaltok elismerése. A gálaest színvonalát és hangulatát a Paradance Company nevű kerekes-székes tánccsoport és a Dózsa György Gimnázium táncos növendékeinek közös programja emeli tovább.

A szervezők a részvételt cégvezetőknek, HR/marketing/PR/CSR/kommunikációs szakembereknek, esélyegyenlőséggel, szervezeti sokszínűséggel foglalkozó szakembereknek, munkaerő-kölcsönző, - közvetítő, vezetőkiválasztó, szervezetfejlesztő, HR tanácsadó cégek munkatársainak, jogászoknak, állami vállalatok, intézmények, civil szervek képviselőnek és mindenkinek ajánlják, aki fontosnak tartja a generációk együttműködését a munkahelyi esélyegyenlőség, vállalati sokszínűség megvalósulását, általános gyakorlattá válását.

A konferencia vendégei számára aktív részvételt biztosítanak a generációs sajátosságokat figyelembevevő együttműködési lehetőségek sikerkritériumait tárgyaló szekcióbeszélgetéseink során, továbbá a friss nemzetközi és hazai piaci információk mellett, első kézből értesülhetnek az mtd Tanácsadói Közösség Munkahelyi esélyegyenlőség - Vállalati felelősségvállalás témájában végzett IV. Benchmark kutatásának eredményeiről.

További információ a IV. Esélykonferenciáról
 

"Tovább" mező: 
Tovább>>>