A Gödöllői Kistérségi Foglalkoztatási Paktum 2015 évi Foglalkoztatási Fórumán átadták a Közép-Magyarországi Visszafogadó Munkahely díjat

A Paktum éves Foglalkoztatási Fórumán a díjátadó mellett hagyományosan a térség aktuális munkaerő-piaci helyzetéről hallhattak előadásokat, vehettek részt beszélgetéseken a jelenlévők. A rendezvény fókuszában a kisgyermekes nők munkaerő-piaci helyzete állt. A Visszafogadó Munkahely díj átadása mellett a téma aktualitását a nemrég Gödöllőn is megnyílt Nóra-pont adta, ahol tanácsadást, munkaerő-piacra való felkészítést kaphatnak a jelentkezők.

Pecze Dániel alpolgármester bensőséges hangvételű megnyitó beszédét követően ünnepélyesen átadta a JÓL-LÉT Alapítvány által 2013-ban alapított Közép-Magyarországi Visszafogadó Munkahely Díjat. A díj sajátossága, hogy a munkahelyükre gyermekvállalást követően visszatérő munkatársak jelölik munkaadójukat, akik jó gyakorlataikkal példaként szolgálhatnak. A „Közép-Magyarországi Visszafogadó Munkahely Díj” nyertese idén a GE Hungary Kft. Veresegyházon található Power&Water Divíziója lett, amely a paktum alapító tagja és több mint 500 kisgyermekes szülőt foglalkoztat. A vállalat visszafogadó szemléletét tükrözi, hogy rugalmas munkaszervezési megoldásokat kínál a hozzá visszatérő kisgyermekes szülőknek, folyamatosan és proaktívan tartja a kapcsolatot az otthon lévő munkavállalókkal, kismama parkolót, a munkába visszailleszkedést segítő életvezetési tanácsadást biztosít, valamint gyermekbarát irodát és kismama szobát alakított ki telephelyén.

Ezután a Fórumon Gregor Anikó szociológus beszélt a kisgyerekes nők munkaerő-piaci helyzetéről, a munkaerőpiacra való visszatérésüket nehezítő különböző akadályokról. A Közép-Magyarországi régióban meglepő módon a részmunkaidős foglalkoztatás mind a teljes munkaképes korú lakosság, mind a kisgyermekes nők esetében jóval elmarad az országos átlagtól.

A szociológus előadását követően a szokásnak megfelelően tájékoztatás hangzott el a térség munkaerő-piaci helyzetéről. Idén elmondható, hogy a gödöllői és aszódi járás területén is csökkent az álláskeresők létszáma. A tendencia okairól, a jelenlegi álláskeresők helyzetéről, lehetőségeiről tartott rövid beszámolót Szabó Zsuzsanna, a Gödöllői Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője.

A fórumot egy ún. World Café módszerű interaktív együttgondolkodás zárta, ahol a résztvevők közösen kerestek választ a paktum partnerek által megnevezett problémás területekre.

"Tovább" mező: 
Tovább>>>