Pályázati felhívás a Fogyatékosság-barát munkahely cím elnyerésére

A Salva Vita Alapítvány pályázatot írt bármely, rehabilitációs akkreditációs tanúsítvánnyal nem rendelkező, nyílt munkaerő-piaci munkáltató számára: a pályázat kis-, közép- és nagyvállalatok, nonprofit szervezetek és költségvetési intézmények számára egyaránt elérhető.

A Fogyatékosság-barát munkahely elismerést a Salva Vita Alapítvány 2010-ben vezette be azzal a céllal, hogy az álláskereső fogyatékkal élő emberek, és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találását támogassa. Az elismerést minden évben az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen adja át.

Az Fogyatékosság-barát munkahely elismerés elnyerésének nem előfeltétele, hogy a szervezet fogyatékkal élő munkavállalókat foglalkoztasson, elismerésre méltó lehet bármely fejlődési szándékot kifejező tevékenység.  Az elismerést azok a munkáltatók kaphatják meg, akik vállalják, hogy folyamatosan fejlesztik a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával, megtartásával kapcsolatos gyakorlatukat. Rövid és középtávú fejlesztési stratégiát szükséges kidolgozni például a szervezet vezetőinek és munkatársainak szemléletformálására vagy a fogyatékossá váló dolgozók megtartásához való irányelvek meghatározására. A rövidtávú célok a pályázat benyújtásától számított három hónap után, míg a középtávúak a második év végén kerülnek ellenőrzésre.

 

A Salva Vita Alapítvány készséggel ad tanácsot vagy segít a munkáltatóknak a fogyatékkal élő emberek toborzása, foglalkoztatása során és a pályázat elkészítésében is.

 

Bővebb információ:

http://www.pafi.hu/_pafi/palyazat.nsf/ervdocidweburlap/81F00C37F6F16C2DC1257D4600454027

"Tovább" mező: 
Tovább>>>