Siker a Civil Liciten

200.000 Ft-os áron kelt el a GAK Nonprofit Közhasznú Kft. Társadalmi Diverzitás Programjának szolgáltatása a Civil Liciten.  A megváltozott munkaképességű munkavállalók elhelyezkedését hivatott segíteni a szolgáltatás, mely 150.000 Ft-ról indult a licitáláson. A szolgáltatást az OTP Bank vásárolta meg.
A liciten - melynek két fő támogatója a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mellett az OTP Bank és a Nextent Informatika Zrt. volt - 15 civil szervezet vett részt szolgáltatásaival és mintegy 30 közép és nagyvállalati képviselő ült a licitálók soraiban. Kilenc szolgáltatás talált gazdára közel kétmillió forint értékben, így például a Fair Business elektronikus kereskedelmi szolgáltatás minősítés, látássérültek ügyfélszolgálati kiszolgálását segítő képzés, értelmi sérültek integrációját erősítő önkéntes program, családbarát munkahely kialakítására irányuló projekt és az önkéntes képzés. "Az esemény célja, hogy közelítse egymáshoz a for-profit és non-profit szektort, bemutassa az egymásban rejlő piaci lehetőségeket és azt, hogy a civil szervezetek számtalan olyan jó gyakorlat birtokosai, melyek a vállalatok számára is piaci értéket jelentenek" - mondta el Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit szóvivője.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség negyedik éve támogatja a Prominart Kommunikáció Kft. égisze alatt működő kezdeményezést, mely 2010 CSR Hungary díjat kapott.
"Az állam szerepe ebben az együttműködésben éppen az, hogy összehozza a feleket, illetve hogy támogassa ezt a gyakorlatban hasznosuló, közös munkát. A civil szervezetek és vállalkozások tevékenységeikkel nemcsak kiegészítik egymást, hanem használhatják is egymás tapasztalatait, teret adva ezáltal a folyamatos innovációnak, a fenntarthatóság, tolerancia és esélyegyenlőség jegyében megvalósuló fejlődésnek." emelte ki megnyitó beszédében Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.