Rólunk írták

http://www.evidek.hu/index.php?newid=1383&topic_id=76

Családbarát munkahely: a GAK és a Mars Magyarország is nyert
2011.11.28.
 A gödöllői GAK Oktató, Kutató és Innovációs Nonprofit Közhasznú Kft. és a Mars Magyarország Értékesítő Bt. nyert többek között a kormány családbarát munkahely pályázatán. A tenderen százan indultak és tizennyolcan győztek. A díjazottak anyagi elismerés mellett egy évig, a következő pályázat eredményhirdetéséig használhatják majd a családbarát munkahely címet.
 A demográfiai krízis ellen csak összefogással és tudatos szemléletformálással lehet fellépni - közölte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter a kormány által meghirdetett családbarát munkahely pályázatának parlamenti eredményhirdetésén. Az MTI szerint kiemelte: a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága 2011 tavaszán megújult formában és újragondolt tartalommal hirdette meg a családbarát munkahely pályázatot, amelyen közel 100-an indultak és 18-an nyertek. A negatív demográfiai változások megállítását célozza minden gazdasági nehézség ellenére a kormány munkája, amikor intézkedéseivel a családok megerősítéséért és az értékteremtő munkahelyek létrehozásáért tesz – állapította meg. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára leszögezte: az új alaptörvény egyik cikke úgy fogalmaz, hogy Magyarország védi a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját, Magyarország támogatja a gyermekvállalást; sarkalatos törvénybe utalják a családok védelmét; a legfontosabb intézkedésként pedig bevezették a családi típusú adózást.
www.eu-info.hu
 

http://www.hrportal.hu/hr/elkeltek-a-civil-licit-idei-szolgaltatasai-201...

Elkeltek a Civil Licit idei szolgáltatásai
2011.12.01
Más célok, más gondolkodásmód, idegen nyelvezet - csupán néhány dolog a sok közül, ami nehezíti a civil és a profitérdekelt szektor közeledését. A kapcsolatért sokat tesz a közelmúltban megrendezett Civil Licit, olyannyira, hogy az egyik résztvevő szerint egyre komolyabb márkává válik. Idén csaknem kétmillió forint értékű üzlet kötetett és kilenc "civil" szolgáltatás talált gazdára.
A HR, PR, CSR terület metszéspontjában van keresnivalója a civil szervezeteknek, ha jó gyakorlataikat profi szinten kívánják prezentálni és eladni, ahogy a szolgáltatásaik közül válogató cégeknek is jó terep az ismerkedésre. Itt jöhet el a pillanat, amikor megérezhetik, mekkora szükség van a másikra.

A látássérültek rehabilitációjával foglalkozó Szempont Alapítvány az egyik jó példa. Folyamatos résztvevője az idén negyedik alkalommal megrendezett Civil Licitnek. Ezúttal is értékesítette ötletlét a GAK Nonprofit Kft.-hez hasonlóan, mely slágertémát, a rehabilitált személyek munkahelyi integrációját kínálta eladásra és talált vevőre. Van érdeklődés, ha a háttérben nagy erők dolgoznak: a rehabilitációs hozzájárulás egymillió forint közeli összegre emelése óta a HR-esek nyakába akkora feladat szakadt, amit az érintett csoportokkal közvetlen kapcsolatban lévő, helyzetüket jól ismerő civil szervezetek, valamit az ezen a területen is tapasztalatokkal rendelkező személyzeti tanácsadó cégek nélkül nem képesek hosszú távon megoldani.
A Civil Liciten múlt évben vásárlóként, ez évben pedig egyik fő támogatóként résztvevő, mintegy ötven megváltozott munkaképességű munkatársat alkalmazó Kelly Services Kft. már ismeri a munkahelyi integráció folyamatát. A cég képviseletében Oláh László elmondta, hogy a Kellynél olyan új munkahelyet alakítottak ki, ahol elsősorban rehabilitációs járadékban részesülő, megváltozott munkaképességű munkatársat foglalkoztatnak azzal a céllal, hogy a hasonló élethelyzetben lévő álláskeresőknek munkahelyet találjanak. De közel harmaduk már nemcsak ebben az új divízióban dolgozik, hanem a korábban is működő folyamatokba integráltan vesz részt a szervezet minden területén a munkában.

A közös kiindulópontról Csákvári Éva, a Szempont Alapítvány munkatársa beszélt: - A Kelly Services 2010-ben vásárolta meg a szolgáltatásunkat. A megvalósítás során a látássérült emberek élethelyzetét befolyásoló tényezők, eszközök és körülmények kerültek bemutatásra. A program - igazodván a vevő profiljához - egy munkaerő-piaci tréninggel egészült ki, amely a célcsoportunk munkavállalási esélyeit, munkavégző képességét és egyéb szempontokat helyezett középpontba. Az együttműködés a kölcsönös szemléletformálás jegyében bonyolódott, tanulságos volt és megalapozott egy olyasfajta kooperációt, amely a látássérült álláskeresők elhelyezkedési esélyeit növeli, egyben a munkáltatók felkészültségi szintjén is javíthat.

A válság lehet az oka, illetve a szolgáltatások 100 ezer és 300 ezer forint közötti kikiáltási ára indokolta, hogy a rendezvény egyik támogatója, a Nextent képviseletében licitáló kénytelen volt megjegyezni a negyedik vásárlása után, hogy elfogy a pénze, ha nem mutat aktivitást a többi licitre megjelent cég. A tizenöt felajánlott szolgáltatás közül kilenc talált vevőre, közel kétmillió forint értékben. A negyedik alkalommal megtartott licit egyik fő erénye az, hogy a résztvevők hosszú távú kapcsolatot kötnek, még olyan civil szervezet is akadt, melyet a rendezvény után kerestek meg együttműködési szándékkal, pedig nem adta el az ötletét.

A forprofit szektor a társadalomnak köszönheti a létét, ezért CSR vonalon visszaad a megszerzett haszonból szabad választása szerint, és elsősorban a nonprofit szervezetek közreműködésével. A civilek jelentős része megértette, hogy érdemes együttműködő félként tekinteni a vállalatokra ----– mondta a HR Portálnak Kiss Gyöngyvér, a Civil Licit szóvivője. Szerinte a vállalati pozíciókért versenyző civilek feladata igen összetett, jó tudniuk, hogy a cégek a szervezetfejlesztés lehetősége, munkatársaik motiválása mellett döntő szempontnak tekintik, hogy egy program a belső és a külső PR tevékenységüket is támogassa.

A civil szervezetek és a vállalatok közötti félreértések egymás céljainak, tevékenységének megismerésével és a közös munkával oldható fel. A Civil Licit vállalati partnerek és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) támogatásával biztosít lehetőséget erre. A fejlesztési ügynökség kormányzati szereplőként segített platformot teremteni a feleknek. Rendezvényszervezéssel, kiadványkészítéssel foglalkozó munkatársait mozgósította a cél érdekében. Nem véletlen, hogy a licit tájékoztató kiadványaiban találkozunk az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) bemutatkozó anyagaival, hiszen a kormány fejlesztéspolitikai rendszere, az ÚSZT az ügynökség végrehajtó tevékenysége által működik.

A fejlesztéspolitikai rendszer civil szervezetekkel kapcsolatos együttműködése legkönnyebben az ÚSZT témáinak társadalmi egyeztetésre bocsátásával valósul meg. Számos civil szervezet véleményét építettük a pályázatokba, ezek közül egy példát említve jelenős volt a hajléktalan személyek részére nyújtható lakhatási támogatásának adó- és járulékmentességére vonatkozó javaslat elfogadása – mondta Csepreghy Nándor kommunikációs főosztályvezető. 2011-ben az ÚSZT 193 pályázati anyagára összesen 1700 vélemény érkezett a partnerségi fórumon keresztül, amelynek jelenleg több mint 3700 tagja van. – Kevesen tudják, hogy ez a társadalmi egyeztetés önként vállalt feladat a kormányzat részéről, ami túlmutat az Európai Unió által megfogalmazott elvárásokon – tette hozzá Csepreghy Nándor.